Share Poll

Poll link

500 px
350 px
250 px
Preview

widget preview:

Width - px Height - px

Close preview
! You are using a non-supported browser Your browser version is not optimised for Toluna, we recommend that you install the latest version Upgrade
With effect from 25 May 2018, we have updated our Privacy Notice. You can read our updated version here.

Laci72

  12 months ago

Mit gondolsz erről, hogy Karácsony Gergő jogi útra terelné az Európai Bizottság előtt, hogy a kormány a Helyreállítási Alap felhasználását nem vele döntötte el? - jó ez az országnak, vagy ismét csak az ország lejáratása történik meg?

"Tisztelt Miniszterelnök úr,

Szükségesnek látjuk az azonnali érdemi konzultációt a Helyreállítási Alap felhasználásáról, ennek hiányában kénytelenek vagyunk élni az önkormányzati szövetségek rendelkezésére álló jogi lehetőségekkel az Európai Bizottság felé annak reményében, hogy e lépésünkkel hozzájárulhassunk ahhoz, hogy Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve a lehető leghatékonyabban szolgálhassa hazánk nemzeti felzárkóztatási és fejlesztési céljait.

Budapest, 2021. május 1.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének társelnöke
Karácsony Gergely főpolgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének társelnöke”
---------------------------------------
Mit gondolsz erről, javít, vagy ront Magyarország helyzetén ez a fenyegetőzés? Jó az országnak a folytonos széthúzás, a közös, együttműködés helyett? A több ciklusban tapasztalatot szerzett kormánynak kellene a sokak szerint alkalmatlan és fiatal, sok tekintetben tapasztalatlan főpolgármesterhez igazodnia, és aszerint táncolnia, ahogy ő fütyül, miközben teleplakátolta a Fővárost önkormányzati, állami közpénzből a kormányt támadó és vádaskodó kampányanyagokkal? Hogy tudnak együttműködni egyáltalán bármiben, ha állandó feszültség van a két oldal között?
Mi ebből a reális kiút és megoldás, hogy nekünk, az embereknek jó legyen? - mert ez folyamatos feszültség és széthúzás nem jó irány szerintem, a külföldön feljelentgetés, jogi eljárások és ügyvédi, bírósági díjaik - a mi pénzünkből...
Nem tudom, ha most lenne Főpolgármester és Parlamenti választás, akkor mi változna, az emberek maguknak választották mindkettőt, bár én nem Karácsony Gergelyre szavaztam.

Most akkor az emberek maguknak okozták az állandó feszültséget, és széthúzást a megválasztásukkal, ami kontraproduktív a Főváros és az ország szempontjából? - erre is kellene egy szabályozó törvény majd, hogy ne lehessen az ország működését széthúzással blokkolni és lassítani, akadályozni?
Reply
Post

zolcsi74

  12 months ago
L7613877t! Sajnos nem vagyok "okos". De! Ha 100 dolgot megígérek, és annak a fele sem valósul meg, akkor bizonyára bennem van a hiba. Ha buta vagyok akkor foglalkoztatok milliókért (3 helyett) 8 tanácsadót, és cimbiknek milliárdos közbeszerzési pályázatokat, megrendeléseket komáknak, sógorság stb.
Tudom a Zorbánék is vastagon csinálják, de ha egy kormányt 3 alkalommal szavaznak újra ráadásul 2/3-dal, akkor biztos hogy én látok rosszul dolgokat?
Reply
2 comments

erzso0129_1885

  12 months ago
Nem vagyok Budapesti hozzászólni nem tudok ,de nem is mi választottuk meg! Inkább a saját dolgával/pozícióját próbálná betölteni ,azzal foglalkozna!!! Reply
0 comments

L7613877t

  12 months ago
"Jó az országnak a folytonos széthúzás, a közös, együttműködés helyett?"
Ha a kormány normálisan csinálná a dolgát, akkor lehetne együttműködni. A törvénytelenségeket viszont MI, nem kormánypártiak nem szeretjük.
Továbbmegyek: ha a kormány nem úgy működne, ahogy, még én magam is az ő pártjukat fognám.
"A több ciklusban tapasztalatot szerzett kormánynak kellene a sokak szerint alkalmatlan és fiatal, sok tekintetben tapasztalatlan főpolgármesterhez igazodnia (...)"
1. Gémesi György a rendszerváltás óta polgármester, neki több tapasztalata van. Ugyanannyi, mint Orbánéknak.
Feltűnt az ő neve is az aláírók között, vagy csak bemásoltad olvasás nélkül?
2. A kormány is sokak szerint alkalmatlan.
"miközben teleplakátolta a Fővárost önkormányzati, állami közpénzből a kormányt támadó és vádaskodó kampányanyagokkal?"
A kormány pedig az évek során már többször telepakolta az egész országot állami pénzekből a saját hazugságaival. Ld. óriásplakátok.
"Most akkor az emberek maguknak okozták az állandó feszültséget, és széthúzást a megválasztásukkal, ami kontraproduktív a Főváros és az ország szempontjából?"
Az embereknek elegük volt a fideszes vezetőkből. Nem csak Budapesten, hanem sok vidéki városban is.
Majd a következő választáson országos szinten is bukik a Fidesz, és megszűnnek az ilyen jellegű problémák.
Reply
3 comments

gyula-1971

  12 months ago
Innen faluról nem tudok hozzászólni ehhez. Reply
0 comments

mókus

  12 months ago
Fenyegetőzéssel semmire nem megyünk. Összefogással annál többet lehetne elérni. Egy hatalmas (pozitív) változás kellene már az országnak, ezeket az egyéneket meg lapátra tenni... Reply
0 comments

zolcsi74

  12 months ago
Mindenki foglalkozzék a saját kaptafájával. Ezt a zokniagyút valahányan megválasztották (sok idiótával beszéltem a választói közül, és nagyon bánják), tehát a fővárost kellene irányítania és nem az országot. Ez egy kitömni való barom. Reply
2 comments

evekee49

  12 months ago
Vidékiként a konkrét fővárosi történésekről, mivel nem érzem a saját bőrömön, nem tudok véleményt alkotni. De egypár kormányt megélő magyar emberként a a véleményem, hogy ennyire megosztó, embertelen, érzéketlen, korrupt, az országot a saját játszóterének, az ország javait a saját erszényének tekintő kormányt még nem hordott a magyar föld a hátán. Nem vagyok vallásos, de mondatok egy hálaimát, ha ez a társaság eltűnik az ország éléről. Reply
5 comments

Emcsike

  12 months ago
idegesítő figura Reply
1 comments

Copied to clipboard

You’re almost there

In order to create content on the community

Verify your Email / resend
No thanks, I’m just looking

OK
Cancel
We have disabled our Facebook login process. Please enter your Facebook email to receive a password creation link.
Please enter a valid Email
Cancel
We're working on it...
When you upload a picture, our site looks better.
Upload